Hoe werkt een IT-quickscan van CompSolution?

Voor elke organisatie is het belangrijk dat alles rondom IT werkt. In het digitale tijdperk is je IT-omgeving namelijk het hart van je business en processen. Je wilt voorkomen dat medewerkers belemmerd worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Denk aan storingen, applicaties die niet op elk moment benaderbaar zijn en problemen bij het uploaden en het downloaden en/of versturen van bestanden.

Om optimaal te profiteren van moderne technologie, moet je IT-omgeving veilig en toekomstbestendig zijn. Hoe weet je of dit het geval is? Hoe voorkom je als IT-verantwoordelijke twijfels over de, moderniteit, performance of veiligheid van je IT omgeving? Dit kan door een IT-quickscan uit te laten voeren. In dit blogartikel leggen we je uit wat een IT-quickscan is en wat zo’n analyse jouw organisatie oplevert.

Waarom een IT-quickscan?

IT-omgevingen zijn tegenwoordig complexer dan ooit. Er zijn steeds meer applicaties, externe gebruikers en apparaten waar je rekening mee moet houden. Al deze factoren brengen meer druk en cyberrisico’s voor jouw IT-omgeving mee.

Wellicht heb je twijfels over de veiligheid of toekomstbestendigheid van je IT-omgeving. Biedt mijn huidige IT-infrastructuur wel de mogelijkheid om van nieuwe IT oplossingen gebruik te maken? Is je IT-omgeving vanuit het oogpunt van security robuust genoeg? Of zijn er nog zwakke plekken die een risico op cyberdreigingen en complianceproblemen met zich meebrengen?

Als directeur, eigenaar of IT-verantwoordelijke wil je een duidelijk antwoord kunnen geven op deze vragen. Dat kan met een onafhankelijke check die alle sterke en zwakke punten van je IT-omgeving helder in kaart brengt. Daarmee weet je wat je huidige status is en kun je onderbouwde keuzes maken bij het (her)inrichten en eventueel verbeteren van je IT-omgeving.

Wellicht heb je twijfels over de veiligheid of toekomstbestendigheid van je IT-omgeving

Hoe ziet een IT-quickscan eruit?

Een IT-quickscan begint met een kennismaking waarin een specialist van CompSolution samen met jou alle IT-behoeften van de organisatie in kaart brengt. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de huidige inrichting van je applicatie- en securitylandschap. Welke cloudapplicaties en veiligheidstools gebruik je binnen de organisatie? En hoe zit het met disaster recovery en de back-upstrategie?

Ook de kwaliteit van de werkplekken en de huidige staat van dienst van je netwerk en hardware komen natuurlijk aan bod. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de internetverbinding en telefonie. Bij de IT-quickscan en het beoordelen van je IT-omgeving staan altijd twee zaken centraal: veiligheid en functionaliteit.

Het vervolg

Na het voltooien van de uitgebreide check op locatie volgt een gericht advies. We delen onze bevindingen over je huidige IT-omgeving, behoeftes en eventuele verbeterpunten. Dat doen we in de vorm van een rapport, maar ook direct aan tafel. Zo kunnen we samen eventuele vragen en opmerkingen direct bespreken. Dit is de eerste stap naar een perfect werkende en toekomstbestendige IT-omgeving.

Over CompSolution

Na de IT-quickscan weet je wat er nodig is om je IT-omgeving een stevige kwaliteitsimpuls te geven. CompSolution levert niet alleen de IT-quickscan, maar is ook de partner die je helpt om de tijdens de scan opgedane inzichten te vertalen naar de praktijk. Wij fungeren als één aanspreekpunt voor jouw complete IT-behoefte en hebben precies de juiste omvang om onze klanten goede IT-support te bieden en tegelijkertijd snel te schakelen. Een team van specialisten denkt graag mee over jouw situatie en is altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van IT. 

Meer informatie

Wil je jouw IT-omgeving goed doorlichten op functionaliteit en veiligheid? En ben je op zoek naar een handige methode en kundige partner die je hierbij helpt? Dan zit je bij CompSolution goed. Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking of meer informatie over onze IT-quickscan. Je kunt bellen naar 0182-709 709 of een e-mail sturen naar info@compsolution.nl.