Ransomware nog steeds grote uitdaging voor het MKB

Ransomware is nog steeds een plaag voor IT bedrijven en het MKB dat ze bedienen. Uit onderzoek blijkt dat 78% van de IT bedrijven melding deed van aanvallen op hun klanten tijdens de afgelopen twee jaar.

Bewustwording over ransomware
Er bestaat nog steeds een kloof tussen de manier waarop het MKB en IT bedrijven naar ransomware kijken. Een ruime meerderheid (84%) van de IT bedrijven vindt dat bedrijven “erg bezorgd” zou moeten zijn over de bedreiging van ransomware, maar slechts 19% meldt dat hun klanten er net zo over denken.

Begroting voor beveiliging van MKB neemt toe
Afgezien van het grotere bewustzijn, toont de toename in uitgaven voor IT-beveiliging dat het MKB ransomware, en beveiliging in het algemeen, serieus begint te nemen. 50% van de IT bedrijven zegt dat hun klanten de begroting voor IT-beveiliging in 2020 hebben verhoogd.

Het MKB blijft toehappen
Uit onderzoek blijkt dat phishing, slechte gebruikerspraktijken en gebrek aan training op het gebied van cybersecurity de drie meest voorkomende oorzaken van succesvolle inbreuken door ransomware waren. Phishing stond weliswaar bovenaan de lijst, maar zwakke wachtwoorden, open RDP-toegang en een hele reeks andere gebruikersfouten waren ook schuld aan inbreuken (zie afbeelding).

Een serieus gesprek over IT-beveiliging?
Heb je voor jouw organisatie behoefte aan een goed gesprek over IT-beveiliging? Bel CompSolution op 0182 – 709 709 of vul hier het contactformulier in.

NEEM CONTACT OP

  Bedrijfsnaam *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Telefoon

  E-mail *

  Vraag

  DIRECT CONTACT

  Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Bel ons. Ons team van ICT’ers helpt je in begrijpelijke taal verder, dus zonder lastige ICT termen. We zijn bereikbaar op alle werkdagen.

  0182 - 709709