Financieringsgilde

André Hendriksen van Financieringsgilde

André Hendriksen, directeur bij Financieringsgilde, vertelt over de samenwerking met CompSolution.

Financieringsgilde: Zorgeloos, veilig en modern werken dankzij CompSolution

Financieringsgilde, een onafhankelijke specialist in vastgoed- en bedrijfsfinancieringen voor mkb-ondernemers, had behoefte aan een verregaande standaardisering van het IT-landschap en digitale werkplekken. Daarnaast wilde de organisatie een optimale bescherming tegen beveiligingsrisico’s. Om die twee doelen te realiseren, schakelde Financieringsgilde CompSolution in.

Onafhankelijk en deskundig
Nog niet zo heel lang geleden regelde je een zakelijke financiering met je eigen bank. Mede door de digitalisering van de samenleving, hebben banken hun adviesrol grotendeels uit handen gegeven. Ze focussen zich eigenlijk alleen nog maar op het product. Tegelijkertijd zijn er steeds meer aanbieders van financieringsregelingen bij gekomen.

Hoe maak je als ondernemer dan de juiste keuze uit al deze aanbieders? Dat is waar de onafhankelijke specialisten van Financieringsgilde om de hoek komen kijken. Zij zorgen ervoor dat ondernemers kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan geldverstrekkers en ruime inkoopvoordelen. “Als ondernemer weet ik: ondernemen is risico’s nemen. Maar op het gebied van financiering is het fijn om zeker te zijn van de juiste keuze. Daar helpen mijn collega’s en ik bij”, aldus André Hendriksen, algemeen directeur van Financieringsgilde.

De organisatie bestaat inmiddels zes jaar en is één van de grootste intermediairs in Nederland op het gebied van zakelijke vastgoed- en bedrijfsfinancieringen. Financieringsgilde zit ondertussen op vijftig plekken in Nederland en heeft meer dan zestig financiële adviseurs. Die hebben in totaal al zo’n achtduizend mkb’ers geholpen met hun financieringsvraag.

Datalekken of beveiligingsproblemen zijn zaken die je als organisatie echt niet kunt gebruiken

De ene werkplek is de andere niet

Financieringsgilde is een franchise waarin meerdere franchisenemers met elkaar samenwerken. Dit brengt vanuit het oogpunt van IT een belangrijke uitdaging met zich mee, namelijk de grote verschillen tussen de werkplekken op de afzonderlijke franchise locaties. Niet iedereen werkt met dezelfde systemen, hardware en randapparatuur. Dit zorgde ervoor dat er verschillende werkwijzen en IT-wensen ontstonden.

Een ander aandachtspunt was de veiligheid van werkplekken. “Door de opkomst, diversificatie en professionalisering van cybercriminaliteit, nemen de veiligheidsrisico’s toe. En datalekken of beveiligingsproblemen zijn zaken die je als organisatie echt niet kunt gebruiken in het huidige tijdsgewricht”, licht André toe. Dat geldt zeker voor de sector waarin Financieringsgilde actief is, waarin er wordt gewerkt met financiële en privacygevoelige gegevens. Ook op het gebied van cybersecurity was er sprake van lokale verschillen. Niet elke franchise locatie gebruikte dezelfde instellingen, frameworks en beveiligingsniveaus.

Kennismaking met CompSolution

De wens van Financieringsgilde was om zowel op het vlak van gebruikerservaring als veiligheid een standaardisatie af te dwingen waar alle franchises van profiteren. “IT is natuurlijk niet ons vakgebied. Alles moet gewoon werken en elke franchisenemer moet kunnen rekenen op het hoogste beveiligingsniveau”, aldus Hendriksen.

De zoektocht naar een partij die dit kon realiseren leidde uiteindelijk naar CompSolution. “Een collega van mij kende het bedrijf via zijn netwerk. Wat mij meteen beviel was dat CompSolution niet in problemen denkt, maar gelijk met concrete oplossingen komt. Een pilot met drie tot vier gebruikers schetste een prima beeld van de mogelijkheden en verbeteringen”, legt Hendriksen uit.

De adviseurs hebben met Windows 365 altijd en overal de beschikking over de juiste applicaties en data

De beste en veiligste digitale werkplek met Windows 365

Met de hulp van CompSolution is het gelukt om de digitale werkplekken van de verschillende franchisenemers te standaardiseren. Met Windows 365, Microsoft 365, OneDrive en SharePoint heeft iedereen een veelzijdige werkplek in de cloud met een hoge beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. Daarnaast zorgt CompSolution ook voor het werkplekbeheer, waardoor de financiële adviseurs van Financieringsgilde zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak: mkb’ers voorzien van deskundig en onafhankelijk advies.

De adviseurs werken nu makkelijker samen en hebben met Windows 365 altijd en overal de beschikking over de juiste applicaties, tools en data. Bovendien biedt CompSolution de mogelijkheid om specifieke software en IT-behoeften van adviseurs toe te voegen aan de digitale werkplek. Op het gebied van beveiliging worden updates nu automatisch en centraal gepusht. Dit zorgt ervoor dat franchisenemers dit niet meer individueel per locatie hoeven te doen, waardoor het algehele veiligheidsniveau veel beter geborgd is. Automatische back-ups en tweestapsverificatie creëren nog een extra stukje veiligheid. De hoogste beveiligingsgraad op alle niveaus, zowel vast als mobiel, is nu de norm binnen alle vestigingen.

“Het was in het begin wel even wennen voor veel adviseurs. Ze hadden aanvankelijk toch een beetje het gevoel dat ze in een keurslijf gedwongen werden. Vergelijk het met een parkeerplaats voor de deur en een overdekte parkeergarage. De eerste optie is lekker makkelijk, maar de parkeergarage is uiteindelijk beter en veiliger.”

Fijne samenwerking

Over de samenwerking met CompSolution is André zeer te spreken. “CompSolution heeft onze verwachtingen zeker waargemaakt. De begeleiding is goed en ze zijn direct beschikbaar als we een IT-specialist nodig hebben. De communicatie verloopt ook soepel en prettig, waardoor CompSolution een fijne partij is om mee te werken.”

CONTACT OPNEMEN

  Bedrijfsnaam *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Telefoon

  E-mail *

  Vraag

  Direct contact

  Hoe werkt een IT-quickscan van CompSolution?

  Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Bel ons. Ons team van ICT’ers helpt je in begrijpelijke taal verder, dus zonder lastige ICT termen. We zijn bereikbaar op alle werkdagen.