IFCO en 4RISK

John Forman van IFCO en 4RISK

John Forman, directeur bij IFCO en 4RISK, vertelt over de samenwerking met CompSolution.

CompSolution helpt IFCO en 4RISK met overstap naar de cloud

Ingenieursbureau IFCO Funderingsexpertise BV en specialist in omgevingsrisicomanagement 4RISK BV hadden de wens om bestaande on-premise servers uit te faseren en de belangrijkste functionaliteit onder te brengen in Microsoft 365. Die wens brachten IFCO en 4RISK eind 2021 in contact met CompSolution. Het begin van een mooie samenwerking! In deze referentiecase lees je meer over de uitdagingen en uiteindelijke oplossingen die hebben geholpen om IFCO en 4RISK over te zetten naar Microsoft 365.

Over IFCO en 4RISK
IFCO is een ingenieursbureau op het gebied van grondmechanica en funderingstechnieken. Het bedrijf heeft al meerdere decennia ervaring binnen dit uitdagende en specialistische vakgebied. Bij IFCO kun je terecht voor zorgvuldig funderingsadvies maar ook voor kade- keerconstructies en bouwrijp adviezen zoals de IFCO methode. Geotechnische monitoring en vakkundig onderzoek naar de kwaliteit van funderingselementen.

Bij 4RISK ben je onder andere aan het juiste adres voor bouwkundige inspecties en opname nauwkeurige trillings- grondwater en geluidsmetingen (niet onbelangrijk als je bij bouwprojecten overlast en schade aan gebouwen wilt voorkomen).
4RISK werkt nauw samen met IFCO en is gespecialiseerd in omgevingsrisicomanagement bij bouwprojecten en infrastructurele of civieltechnische werkzaamheden. Een unieke combinatie van diensten en werkzaamheden maakt 4RISK een onderscheidende partij die nét wat meer kan dan veel concullega’s. Dankzij de samenwerking met IFCO kunnen opdrachtgevers voor het complete proces van omgevingsrisicomanagement, van preventie tot en met communicatiemanagement, terecht bij 4RISK.

Wij zijn vooral gebruikers en geen IT specialisten.

De uitdaging: snelle groei vraagt meer van IT

Mede door de krachtenbundeling van de twee bedrijven, groeiden IFCO en 4RISK de afgelopen jaren stevig door. De IT werd eerst zelfstandig gedaan door een in-house werkende IT-specialist. De applicaties en data die de medewerkers gebruikten, bevonden zich op een lokale server die on-premises op het bedrijfsterrein stond. “De groei van het bedrijf ging gepaard met een uitdijend IT-landschap. Je hebt in het huidige digitale tijdperk te maken met zoveel meer prikkels. Alles gaat razendsnel, van online communiceren tot digitaal samenwerken”, vertelt John Forman, directeur van IFCO en 4RISK.

“Omdat IT steeds belangrijker wordt voor onze business en bedrijfsprocessen, stelden we ons de vraag wat er zou gebeuren als de IT-specialist een tijdje uitvalt. Wij zijn namelijk vooral gebruikers en geen specialisten. Wat bovendien nog speelde was dat onze IT-man de wens had om zich ook meer bezig te gaan houden met andere werkzaamheden voor IFCO en 4RISK. Al deze zaken brachten ons tot de conclusie dat we op IT-gebied een andere weg wilden inslaan.”

Keuze voor CompSolution

Een keuze voor de cloud lag voor de hand gezien de recente ontwikkelingen in IT-land en de vele voordelen (flexibiliteit, schaalbaarheid, altijd toegang tot applicaties en data) van cloudcomputing. Aanvankelijk waren drie partijen in de running voor het uitvoeren van de opdracht.

“Die hebben we zorgvuldig naast elkaar gelegd. Een partij viel af omdat ze niet de gewenste dienstverlening kon bieden. Een andere partij redde het niet omdat ze het project niet kon bemannen. CompSolution had de benodigde expertise en mankracht wel in huis. Bovendien had een van onze medewerkers via mond-tot-mondreclame positieve geluiden over CompSolution gehoord. Ook de eerste indruk toen ze hier langskwamen was prima: deskundig, toegankelijk en persoonlijk”, vertelt John.

De eerste indruk van CompSolution was deskundig, toegankelijk en persoonlijk.

De oplossing: de kracht van de cloud benutten met Microsoft 365

Zo gezegd is zo gedaan en dus is CompSolution na het sluiten van de overeenkomst van start gegaan. De eerste werkzaamheden waren gefocust op het in kaart brengen van de belangrijkste applicaties en data. Vervolgens was het zaak om deze naar de cloud te brengen. Samen met IFCO en 4RISK faseerden CompSolution de oude, on-premises gesitueerde server uit en brachten we alle belangrijke functionaliteiten onder in Microsoft 365. CompSolution helpt IFCO en 4RISK ook met het installeren en beheren van de software die inmiddels onmisbaar is voor het sturen van processen en uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden.

Het voordeel van de overstap naar Microsoft 365 is dat medewerkers van IFCO en 4RISK nu altijd werken in een omgeving die up-to-date is en ze de mogelijkheid biedt om op één centrale locatie toegang te krijgen tot alle gegevens en applicaties die ze nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat ze efficiënter samenwerken en makkelijker gegevens delen met collega’s. Dankzij Microsoft 365 slagen IFCO en 4RISK er bovendien in om de communicatiemogelijkheden die een applicatie als Teams biedt nog beter te benutten.

“Daarnaast zorgt CompSolution voor een stuk ontzorging, iets dat wij hier intern enorm kunnen waarderen. Doet een computer, applicatie of programma het een keertje niet? Geen paniek. Je hoeft als computerleek niet zelf halsoverkop naar oplossingen te gaan zoeken. In plaats daarvan schakel je een specialist in die ervoor zorgt dat alles snel weer werkt”, aldus John.

Fijne samenwerking

IFCO en 4RISK maken inmiddels al een geruime tijd gebruik van de diensten van CompSolution. Hoe bevalt die samenwerking? “Het loopt goed. We hebben nauwelijks tot geen klachten en ik hoor zelden gemopper over IT-gerelateerde zaken op de werkvloer. Je merkt dat CompSolution veel kennis en ervaring meeneemt die het bedrijf heeft opgedaan bij het uitvoeren van projecten voor andere klanten. Het is verder fijn dat ze alle vragen, oplossingen en tickets bijhouden aan de hand van peildata. Zo wordt het nog makkelijker om de IT af te stemmen op onze wensen en behoeften, zeker omdat onze eigen IT-man fungeert als de ideale spil tussen onze medewerkers en CompSolution”, concludeert John.

Over CompSolution

CompSolution is de partner die je helpt om de theorie te vertalen naar de praktijk. Wij fungeren als één aanspreekpunt voor jouw complete IT-behoefte en hebben precies de juiste omvang om onze klanten goede IT-support te bieden en tegelijkertijd snel te schakelen. Een team van specialisten denkt graag mee over jouw situatie en is altijd op de hoogte van de actueelste ontwikkelingen in IT-landschap.

Bij ons kun je gebruikmaken van essentiële diensten als:

 • Het beheren en monitoren van je systemen en applicaties. Zo weet je altijd wat er speelt in je IT-omgeving
 • Onbeperkt support van onze IT specialisten op afstand én op locatie.
 • Een periodiek terugkerende checklist die inzicht geeft in de actuele status van de IT omgeving. De lijst brengt eventuele aandachtspunten en kwetsbaarheden aan het licht.

Meer informatie

Wil je jouw IT-omgeving nog beter inrichten? En ben je op zoek naar een kundige, toegankelijke en betrouwbare partner die je hierbij helpt? Dan zit je bij CompSolution goed. Kennismaken? Bel dan gerust naar 0182-709 709 of stuur een mailtje naar info@compsolution.nl.

CONTACT OPNEMEN

  Bedrijfsnaam *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Telefoon

  E-mail *

  Vraag

  Direct contact

  CompSolution

  Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Bel ons. Ons team van ICT’ers helpt je in begrijpelijke taal verder, dus zonder lastige ICT termen. We zijn bereikbaar op alle werkdagen.