Waarom Windows 365 dé oplossing is voor het MKB

Het is soms een flinke uitdaging om grip te krijgen op je IT-omgeving. Vaak worden eigen devices gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden, e-mail en software van de organisatie.

Maar hoe zijn die (draagbare) werkplekken beveiligd? Zijn alle maatregelen voor veilig IT-gebruik getroffen? Wat gebeurt er allemaal op zo’n eigen werkplek? Herbergt die alleen door de organisatie goedgekeurde software of ook nog andere, mogelijk onveilige applicaties en toepassingen? Als de beveiliging van de flexibele digitale werkplek een ondergeschoven kindje is, groeit de kans op een datalek of ransomware-aanval.

Iedere medewerker of externe kracht een volwaardige en veilige werkplek geven vanuit de organisatie is een behoorlijke investering. Windows 365 is een oplossing die uitkomst biedt. In dit blogartikel leggen we uit hoe Windows 365 helpt in verschillende situaties waarin mkb-bedrijven zich bevinden.

Wat kun je met Windows 365?

Windows 365 is een cloud werkplek waarin je een volwaardige Windows 10 (of 11) ervaring hebt. Je streamt als het ware de cloud werkplek naar het device waarop je aan het werken bent. Het grote voordeel is dat je nagenoeg alle softwareprogramma’s in je Windows 365 cloud werkplek kunt installeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende Microsoft 365 applicaties, zoals Outlook, Word, Excel, SharePoint en Teams. Maar ook bedrijfsspecifieke software installeer je (net als op een fysieke werkplek) in Windows 365. Daarnaast benader je vanuit Windows 365 ook online programma’s via een webbrowser. Echt een volledige werkplek dus, maar dan afgenomen als een dienst.

Het mooie is dat Microsoft Windows 365 en Microsoft 365 tegen een vast maandbedrag in abonnementsvorm aanbiedt. Je hoeft dus niet meer alle programma’s en diensten los aan te schaffen. Zo zet je gemakkelijk en razendsnel een moderne digitale werkplek op voor een (externe) medewerker. Je hebt bovendien de vrijheid om te selecteren welke applicaties en diensten je wel of juist niet wilt afnemen. Zo zet je in een gepersonaliseerde omgeving alleen de tools klaar die iemand nodig heeft voor zijn of haar werk.

Met Windows 365 stream je als het ware de cloud werkplek naar het device waarop je aan het werken bent

In welke situaties is Windows 365 een oplossing?

Maar in welke gevallen biedt Windows 365 uitkomst? We schetsen een paar situaties waarin Windows 365 dé oplossing is voor het inrichten en beheren van een moderne digitale werkplek.

  • Bring your own device

In het tijdperk van hybride werken vragen medewerkers vaak of ze een eigen werkplek (laptop) mogen gebruiken. Deze manier van werken noemen we bring-your-own-device (BYOD). Maar welke beveiligingsmaatregelen zijn er doorgevoerd op deze werkplekken? En wat gebeurt er allemaal op die eigen werkplek? Welke (onveilige) software staat erop geïnstalleerd? Als deze zaken niet goed zijn geregeld, groeit de kans op een datalek of een ransomware-aanval. 

  •  Verouderde hardware

Heb je binnen je bedrijf verouderde hardware? Of voldoen de specificaties ervan niet meer aan je eisen? Dan kan het interessant zijn om deze apparaten niet direct te vervangen, maar in plaats daarvan een online-werkplek van Windows 365 te nemen. Zo bespaar je jezelf een pittige eenmalige investering en ga je de benodigde hardware afnemen als een dienst. 

  • Werken met externen 

Werkt jouw organisatie regelmatig met externe medewerkers zoals zzp’ers? Dan is de vraag hoe je deze externen op een veilige, maar ook kostenvriendelijke manier toegang geeft tot bestanden, e-mail en software van de organisatie. Het is waarschijnlijk te kostbaar om iedere externe medewerker een eigen fysieke werkplek te geven. Bovendien wisselen de externen nog wel eens en werken ze maar een deel van hun tijd voor jouw organisatie. Met Windows 365 geef je ze tegen betaalbare kosten het cloud equivalent van een volwaardige fysieke werkplek.

  • Volwaardige functionaliteit binnen programma’s

Het is een optie om medewerkers en externen uitsluitend toegang te geven tot de online-omgeving van de Microsoft 365-applicaties zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint en SharePoint. Op die manier wordt er geen data gesynchroniseerd met de werkplek. Maar de ervaring leert dat mensen hiermee onvoldoende functionaliteiten binnen deze programma’s hebben. De oplossing? Iedereen een online werkplek geven vanuit Windows 365. Hier zet je in één omgeving een online-werkplek klaar en installeer je de volledige versies van alle Microsoft 365-applicaties.

  • De private cloud is verouderd of te duur

Werkt jouw organisatie met een (verouderde) private cloud? Of is die cloudomgeving te duur voor wat je er daadwerkelijk voor terugkrijgt? Wellicht heeft je huidige IT-bedrijf de afgelopen jaren niet de benodigde upgrades doorgevoerd. Dit vergt namelijk flinke investeringen die de provider niet direct kan doorberekenen aan klanten. In zo’n geval is het slimmer om iedereen een online-werkplek te geven vanuit Windows 365. Hiermee krijg je altijd de laatste versie van Windows 10 of 11 tot je beschikking.

Over CompSolution

Wil jij je medewerkers of franchisenemers een veilige en volledig functionele digitale werkplek geven waar alles gewoon werkt? Dan ben je bij CompSolution aan het juiste adres. Voor een vast bedrag per maand profiteren zowel vaste als externe medewerkers van een veilige digitale werkomgeving waarin ze toegang hebben tot e-mail en alle noodzakelijke applicaties en bestanden. We helpen je ook met de migratie naar en de adoptie en het beheer van de online-werkplek.

Wil je graag meer weten over ons bedrijf en de diensten die we aanbieden? Bel dan gerust vrijblijvend naar 0182 – 709 709, stuur een e-mail naar info@compsolution.nl of vul het contactformulier op onze website in.